CNRI

Comitetul Naţional Român de Iluminat are deosebita plăcere să anunţe încheierea unui protocol de colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti. Scopul principal al acestui demers este promovarea unui iluminat eficient şi de calitate în capitala Romaniei. Verificarea respectarii normelor specifice iluminatului, combaterea poluarii luminoase, cresterea sigurantei traficului si valorificarea spatiului urban prin intermediul iluminatului sunt doar cateva dintre obiectivele acordului incheiat pe o perioada de doi ani.

CNRI se va putea implica, prin membrii sai, in activitati de asistenta tehnica de specialitate in domeniul iluminatului, inclusiv in preocuparile legate de intocmirea Planului General de Iluminat Public al orasului.

Textele complete al protocolului de colaborare dintre PMB si CNRI sunt disponibile AICI, sau in zona specificata pentru download, accesibila membrilor asociati autorizati, din pagina principala.

Prima activitate concreta de colaborare este implicarea Primariei Municipiului Bucuresti in sustinerea celei de-a doua editii a Concursului de Iluminat organizat de Comitetul National Roman de Iluminat. PMB devine partener oficial al Concursului de Iluminat 2011 si al evenimentului Romanian Lighting Convention 2011 care se va desfasura in perioada 18-20 mai la Bucuresti. In urma cu aproape doi ani, bazandu-se pe succesul inregistrat de prima editie a concursului de iluminat, CNRI a promis pentru editia a doua sa faca demersuri pentru implicarea autoritatilor publice locale si identificarea unor obiective care sa fie subiectul unei competitii de proiecte de iluminat iar premiul sa se constituie in chiar realizarea sistemului de iluminat declarat castigator.

Protocolul incheiat permite CNRI sa onoreze toate aceste promisiuni, PMB desemnand Cladirea Universitatii din Bucuresti drep obiectiv al concursului de iluminat de anul acesta. In prezent CNRI lucreaza la redactarea regulamentului acestei a doua sectiuni a Concursului de iluminat care va fi anuntat in curand.